Fönsterbyten för minskad elförbrukning

Ja, jag tyckte att det här med fönsterbyte var väldigt onödigt. Förstår inte riktigt varför det behövde göras. Tycker att det fungerande bra som det var innan. Det var inga vidare problem med fönstrerna från början heller så varför behövde de bytas. Men mannen tyckte att de var för tunna. Tydligen är det något med att de var för tunna för att hålla ute kylan ordentligt och att vi behövde göra ett fönsterbyte för att få fönsterrutor med tjockare glas för att minska energiförbrukningen. Och han är ganska mycket för det här med att prata om hur mycket el och vatten som går åt här hemma.

Jag argumenterade med honom ett tag men sa sedan åt honom att göra vad han ville, för vi är lika envisa både två så annars blir det ingenting av det och så blir vi irriterande. Och eftersom det inte är så viktigt för mig så kände jag att det var lika bra att jag gav med mig. Överlät ansvaret för fönsterbytet helt och hållet åt honom samt valet över fönster och firma för att utföra jobbet. Och han valde MM GlasBygg AB och några tjockare fönsterrutor. Det syns inte så stor skillnad men tydligen gör det stor skillnad. Han övertalade de från MM GlasBygg AB att försöka förklara det för mig också, fördelarna med de nya rutorna och jag trodde på dem det är bara det att jag inte finner det något vidare intressant. Finns väldigt mycket annat som är intressantare än fönster.

Nu kanske jag låter väldigt pessimistisk och det är inte alls meningen. Visst är det bra med de nya fönsterrutorna och fönsterbytet.